Over ons

De Talentenscan is een ‘dienst’ van Stichting Humanitas Rotterdam, ontwikkeld door Manon van Hoeckel en Nicky Liebregts in samenwerking met professionals en senioren van het eenzaamheidsproject van Humanitas Rotterdam.

De Talentenscan is tot stand gekomen met steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de gemeente Rotterdam

Humanitas helpt mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Daarbij vindt Humanitas levensvreugde, geluk, het allerbelangrijkste.

Sinds 2007 is Stichting Humanitas Rotterdam actief om ouderen die zich eenzaam voelen of in een sociaal isolement verkeren te ondersteunen middels het Ouderenproject. Dit project kent een aantal interventies om eenzaamheid en/of sociaal isolement te verkleinen of voorkomen. Er is in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit, tevens is er veel ervaring opgedaan met deze doelgroep.

In 2019 zochten social designers Nicky Liebregts en Manon van Hoeckel onze samenwerking met hun idee voor een nieuwe manier om naar zingeving en ouderdom te kijken. Zij stelden een dienst voor, die senioren helpt hun talent te ontdekken, en in te zetten voor hun omgeving, in plaats van dat die omgeving alleen voor hun zorgt.  Zien wat jij voor een ander kan betekenen: een sleutel naar zelfverzekerdheid en sociaal actief ouder worden.

In samenwerking met een aantal Humanitas senioren is de Humanitas Talentenscan ontwikkeld; een dienst met als doel ouderen te activeren om bij te dragen aan organisatie en/of bedrijven in hun omgeving, vanuit eigen wensen en talent. Door middel van een talentscan met ondersteuning van een Talentenscan coach worden senioren gekoppeld aan een organisatie, het bedrijfsleven of wordt er ‘n passende activiteit gezocht.

We geloven dat we er als maatschappij allemaal baat bij hebben om senioren actief te blijven betrekken. Daarom hebben we de ambitie om de Talentenscan, met een succesvolle afronding van het traject, beschikbaar te maken voor andere organisaties.

Heeft U belangstelling in de Humanitas Talentenscan voor uw organisatie of stichting? Kijk in de winkel.

Heeft u vragen, wensen, opmerkingen of ervaringen? We horen het graag via ouderenproject@stichtinghumanitas.nl

Schuiven naar boven