Informatie voor senioren

Laat je verrassen en (her) ontdek talenten en interesses!

Wat vindt u leuk om te doen? Waar komt u uw bed voor uit? Wat zou u nog graag ondernemen? En wat geeft u zin?
Het is vaak moeilijk om daar in je eentje achter te komen.
De Humanitas Talentenscan is een talentscan waarmee u samen met een vrijwilliger, de Talentenscan coach, uw talenten en interesses gaat ontdekken en op zoek gaat naar een klus of activiteit die bij u past.

Wilt u het laten bij de talentscan dan is dat ook prima: De regie ligt bij u.

Hoe werkt het?
De Talentenscan werkt met vrijwilligers: de kluscoaches. Uw kluscoach neemt met u contact op om een afspraak te maken voor het gesprek, bij u thuis of op locatie. Tijdens het gesprek zal de kluscoach op een leuke manier met u op ontdekkingsreis gaan naar uw talenten en interesses; de talentscan. Dit is een kaartenset waarmee jullie samen in beeld brengen wat uw talenten en wensen zijn.

Wat gebeurt er daarna?
Nadat u het kaartenspel (de Talentenscan) hebt gedaan, kijkt u samen met de coach wat een volgende stap zou zijn. De coach kan voor u op zoek gaan naar een activiteit, kleine klus of terugkerende klus in uw buurt waar u uw talent in kan gaan zetten. Wilt u het laten bij de Talentenscan dan is dat ook prima: de regie ligt bij u. Eventueel kan de kluscoach ook meegaan op een eerste bezoek aan de plek van een activiteit.

Deelnemer:“ Veel mensen van mijn generatie kunnen schrikken van werk. “Ze willen me aan het werk zetten” Dat komt vanuit een oud idee dat werk iets is wat je moet doen van een ander, in plaats van dat je zelf de vrijheid hebt om te kiezen wat je wil doen. “

Kijk hier voor voorbeelden uit de praktijk

Kijk hier voor een lijst met organisaties waar u de Talentenscan kunt aanvragen of vraag het aan de welzijnsorganisatie bij u in de buurt naar de Humanitas Talentenscan.

Schuiven naar boven